top of page
 • Wanneer kan Energiewerk mij helpen?
  Energiewerk kan helpen voor zowel fysieke, mentale, emotionele klachten en klachten op het gebied van zingeving, spiritualiteit of bestaansniveau. Het werkt met de energie van alle lichaamsniveau's, brengt je beter in balans en verlicht blokkades die herstel in de weg zitten. Hiermee wordt je zelfhelend vermogen geoptimaliseerd en met behulp van simpele oefeningen kun je thuis zelf aan de slag met je herstel. Het lichaam is op alle niveau's sterk en kan met deze kracht er ook voor zorgen dat klachten met blokkades in stand gehouden worden.
 • Ik heb een klacht waar kan ik terecht?
  Als je klacht hebt over een behandeling is dat natuurlijk vervelend. Het is fijn om dit eerst met mij te bespreken zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing. Mocht dit onverhoopt toch niet leiden tot een bevredigende oplossing kun je gratis terecht bij een klachtenfunctionaris. Ik ben aangesloten bij Quaris. Via deze link kun je een contact opnemen met Quaris voor een adviesgesprek.
 • Ik heb al tijden last van fysieke klachten, kan Energiewerk mij dan helpen?
  Juist, Energiewerk is erop gericht balans te herstellen en je zelfhelend vermogen te optimaliseren. Blokkades kunnen herstel in de weg zitten waardoor je maar niet van de klachten af komt. Deze blokkades kunnen ook vanuit emotionele, mentale of spirituele pijn ontstaan en uiteindelijk fysiek klachten geven. Stel je verzwikt je enkel. Als je voldoende rust neemt en weer rustig opbouwt herstel je uit jezelf. Dit is wanneer je zelfhelend vermogen goed werkt. Er kunnen veel redenen zijn waardoor blokkades ontstaan die je zelfhelend vermogen letterlijk blokkeren waardoor je of niet goed hersteld of restklachten houdt.
 • Helpt Energiewerk ook bij trauma's?
  Ja dat kan zeker. We onderzoeken in de intake in hoeverre deze traumas blokkades veroorzaken in je systeem en je herstel in de weg zitten. Door de blokkades op te lossen kunnen we meestal ook werken aan het onderliggende trauma en krijgt je lichaam de kans zelf te herstellen. Het kan voorkomen dat een trauma dusdanig in je systeem is gaan zitten dat ik je na de intake of een aantal behandelingen adviseer om ook contact op te nemen met een psycholoog of je huisarts. Hiermee pakken we multidisciplinair het trauma aan.
 • Werkt het als trauma therapie?
  Energetische therapie en lichaamswerk helpen je diep te ontspannen, waardoor je lichaam psychisch en fysiek trauma beter kan verwerken. Daarnaast helpt lichaamswerk coaching en energetische therapie je patronen te doorbreken en te herstellen bij alle klachten en pijn die voortkomen uit trauma.
 • Ik zit niet lekker in mijn vel, wat kan Energiewerk dan doen?
  Ook bij mentale, emotionele klachten of spirituele ongenoegen kan Energiewerk je helpen je systeem in balans te brengen en blokkades te verhelpen. Hierdoor voel je je beter en kan je lichaam weer werken aan herstel.
 • Is Energiewerk vervanging voor een (para)medische behandeling?
  Nee, Als je echt ziek bent ga je naar een dokter toe. Bijvoorbeeld als je een been breekt moet je naar het ziekenhuis voor gips zodat je lichaam de kans krijgt het gebroken bot te helen. Energiewerk is een waardevolle toevoeging op een (para)medische behandeling omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam weer aanzet. Het kan uitstekend worden gecombineerd. In het voorbeeld van het gebroken been kan Energiewerk je helpen het herstel te bevorderen of als je herstel niet goed verloopt ervoor zorgen eventuele blokkades worden verholpen.
 • Is Energiewerk wetenschappelijk onderbouwd?
  Energiewerk is niet wetenschappelijk onderbouwd. Het feit dat alles uit energie bestaat met een bepaald trillingsniveau wel. Daarnaast is het zelfhelend vermogen van je lichaam natuurlijk alom bewezen. Je lichaam bestaat uit miljarden cellen met elk hun eigen functie binnen het grotere geheel. De cellen bestaan weer uit atomen en deze uit nog kleinere deeltjes. Deze deeltjes trillen op een bepaalde frequentie en hebben daarmee hun eigen energie kenmerk. Hierdoor stroomt de energie op het juiste niveau waardoor de cellen en hiermee je lichaam en haar zelfhelend vermogen, optimaal kunnen functioneren. Blokkades in deze trilling, door bijvoorbeeld een blessure, emotionele lading, mentale overtuiging of andere oorzaken zorgen ervoor dat de energiestroom stagneert en daarmee je lichaam niet meer optimaal functioneert en uit balans raakt. Met Energiewerk zorgen we ervoor dat de energie weer op het juiste trillingsniveau gaat stromen. Dit doen we door de energie letterlijk in beweging te brengen en daarmee blokkades op het juiste lichaamsniveau verhelpen en de balans te herstellen. Als de energie weer vrij kan stromen, komt er ruimte voor herstel en kan het lichaam het weer zelf oppakken.
 • Is Energiewerk vergelijkbaar met Reiki?
  Nee, met Reiki krijg je een energiebehandeling door het toevoegen van energie. Met energiewerk wordt er geen energie toegevoegd. We werken met je eigen energie door deze weer in beweging te brengen, blokkades op te heffen en oefeningen te doen om dit te bereiken.
 • Is Energiewerk vergelijkbaar met accupunctuur?
  In zeker zin wel. Energiewerk herstelt ook de balans en het zelfhelend vermogen alleen werkt het niet op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en op de meridianen (energiebanen in je lichaam). Bij energiewerk wordt er ook geen gebruik gemaakt van naalden.
 • Ik ben momenteel onder behandeling van een specialist, kan ik Energiewerk dan wel doen?
  Ja dat kan zeker. Het is geen vervanging voor de behandeling van de specialist maar een zeer goede aanvulling aangezien het je helpt je zelfhelend vermogen op alle niveaus weer aan te zetten en te optimaliseren.
 • Welke opleiding heb je gedaan om energiewerk te kunnen doen?
  Ik heb deze methode ontwikkeld op basis van mijn ervaring als fysiotherapeut, Reikitherapeut, holistisch coach, het HUE onderwijs en jarenlange ervaring met meditatie en ademhalingsoefeningen. De kennis over deze methode was er al, deze heb ik uit de wijsheid van het universum mogen halen en door mijn gevoeligheid voor het waarnemen van energie, het ontwikkelen van de vaardigheid om energie in beweging te brengen en gebruik te maken van het weten van je lichaam en je onderbewuste met muscle testing wordt deze kennis gemanifesteerd in Energiewerk.
 • Welke lichaamsniveaus zijn er?
  Binnen Energiewerk onderscheiden we 4 lichaamsniveaus: Fysiek (lichaam/onderbewuste/zintuigen) Emotioneel (voelen/etherisch/energetisch) Mentaal (denken/bewuste/overtuigingen) Spiritueel (causaal/ziel/hogere zelf) Elk niveau heeft zijn eigen functies en op alle niveaus kunnen blokkades ontstaan die heling belemmeren. Daarnaast hebben je persoonlijkheid en relatie met de buitenwereld ook een grote impact op je systeem en gedrag.
 • Werk je ook met de chakra's tijdens een Energiewerk behandeling?
  Indirect wel, de chakra's zijn energieknooppunten in je lichaam, verbonden met verschillende organen en lichaamsfuncties. Ze vormen de verbinding van je spirituele wezen met alle lichaamsniveaus. Ze spelen een belangrijke rol in de energiestroom, hier kunnen ook blokkades ontstaan.
 • Verdriet, stress en vermoeidheid door rouw?
  Energetische therapie en lichaamswerk helpen je diep te ontspannen, waardoor je lichaam kan rusten en opladen. Daarnaast helpt lichaamswerk coaching en energetische therapie je patronen te doorbreken en te herstellen bij alle klachten en pijn die voortkomen uit stress, vermoeidheid, verdriet en rouw.
 • Werkt energetische therapie bij rugpijn?
  Energetische therapie helpt je diep te ontspannen, waardoor je lichaam kan rusten en herstellen. Zo helpt energetische therapie je om de oorzaak te vinden en de pijn te verlichten en op te lossen.
 • Werkt energetische therapie bij nek- en schouderklachten?
  Energetische therapie helpt je diep te ontspannen, waardoor je lichaam kan rusten en herstellen. Zo helpt energetische therapie je om de oorzaak te vinden en de pijn te verlichten en op te lossen.
 • Werkt energetische therapie en lichaamswerk bij depressie?
  Energetische therapie en lichaamswerk helpen je diep te ontspannen, waardoor je lichaam kan rusten en opladen. Daarnaast helpt lichaamswerk coaching en energetische therapie je patronen te doorbreken en te herstellen bij alle klachten en pijn die voortkomen uit stress, vermoeidheid, verdriet en depressie.
 • Werkt energetische therapie en lichaamswerk bij stress en spanningsklachten?
  Energetische therapie en lichaamswerk helpen je diep te ontspannen, waardoor je lichaam kan rusten en opladen. Daarnaast helpt lichaamswerk coaching en energetische therapie je patronen te doorbreken en te herstellen bij alle klachten en pijn die voortkomen uit stress, vermoeidheid, verdriet en spanning.
bottom of page