top of page

Leven in balans
pak de regie over je leven

"Meditatie brengt wijsheid, gebrek aan meditatie brengt ontwetendheid" ~ Robin Sharma 

Leven in balans

Iedereen wil zijn leven in balans hebben, maar hoe doe je dat dan? Zeker als je een druk bestaan hebt kan dit een lastig onderwerp zijn. Je weet eigenlijk wel wat je anders kunt doen en toch lukt het niet, herkenbaar? Dan ben je zeker niet de enige. We weten het eigenlijk wel alleen worden we door gewoonten en patronen vastgehouden in bekend gedrag. 

Balans

Balans is heel persoonlijk en iedereen heeft net even wat anders nodig. Dat is precies waar je in deze cursus mee aan de slag gaat. Namelijk, wat jij nodig hebt om weer in balans te komen en vooral te blijven. 

Cursus

In de tweedaagse cursus leer je met onderbouwde en vooral praktische tools hoe je balans kunt creëren en bewaren. Je leert je gewoontes en patronen kennen die ervoor zorgen dat je vast blijft zitten en je leert hier nieuw en voor jou gewenst gedrag tegenover te zetten.

Dit doen we aan de hand van de Balans Piramide waarmee we alle bestaanslagen betrekken: Fysiek, Emotioneel, Mentaal en Spiritueel. Je krijgt inzicht en kennis over de werking van de verschillende lagen, de impact op je dagelijks leven en jij bepaalt vervolgens welke elementen je mee aan de slag gaat om je balans weer te vinden en te behouden. 

 

Tijdens de cursus is er veel afwisseling tussen kennis, doen en ervaren. Hiervoor zet ik onder andere embodied learning, laagdrempelige beweeg oefeningen, ademhaling en meditatie in.

De cursusdagen zijn verspreid over twee weken zodat je na de eerste dag direct kunt oefenen in de dagelijkse praktijk. De tweede dag is er dan ook veel ruimte om te evalueren, kennis en ervaring uit te wisselen en je plan bij te stellen.

Gedragsverandering

Er is helaas geen quick-fix, in twee dagen ga je niet je balans duurzaam herstellen. Het vraagt veranderen van je gewoontes en patronen. Voordat nieuw gedrag een gewoonte is geworden moet je het minimaal 60 dagen achterelkaar doen. Dit vraag niet alleen discipline maar ook motivatie en inzicht. Je krijgt hiervoor in deze twee dagen voldoende tools en handvatten om dit te bereiken en vol te houden. 

Dag 1 9.30 - 16.00

Ochtend

  • Kennismaking en maken persoonlijke doelstelling(en)

  • Werking van de Balans Piramide en bestaanslagen

  • De impact van voeding, beweging en slaap

Middag

  • Tijd- en Energiemanagement 

  • Rol van verwachtingen en verlangens

  • Maken van een persoonlijk plan voor de komende 2 weken

Dag 2 9.30 - 16.00

Ochtend

  • Terugblik op de afgelopen twee weken

  • Werking van stress op het lichaam en brein

  • Herkennen van patronen en triggers

Middag

Passie en zingeving

De balans piramide

De fysieke laag gaat over je voeding, beweging, slaap en ontspanning. 

De emotionele laag gaat over sociaal, triggers en blokkades. 

 

De mentale laag gaat over focus, prikkels en aandacht. 

 

De spirituele laag gaat over passie, zingeving en me-time. 

 

mindfulness
"Meditatie brengt wijsheid, gebrek aan meditatie brengt ontwetendheid" ~ Robin Sharma 

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie en een manier van bewustzijnstraining die draait om het volledig aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel.

Het gaat erom bewust aandacht te schenken aan je ervaringen, gedachten, emoties en de omgeving om je heen.

Het belangrijkste is om momenten van bewuste aandacht te cultiveren en jezelf te trainen om met meer openheid en acceptatie in het leven te staan

Door training kun je leren mindful te handelen in je dagelijkse routines. 

Meditatie

​Meditatie is een beoefening waarbij je je geest traint en tot rust brengt door je te concentreren op een bepaald object, zoals je ademhaling, een geluid of een mentaal beeld. Het doel van meditatie is om innerlijke rust en helderheid te bereiken, je stress te verminderen en een diepere staat van bewustzijn te ervaren.

Meditatie is een persoonlijke ervaring, het normaal is dat je geest afdwaalt tijdens het oefenen. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en niet te streng voor jezelf te zijn. Met regelmatige beoefening zul je de voordelen van meditatie beginnen te ervaren.

Wil je thuis aan de slag?

Klik dan hier voor de basisstappen

Schrijf je in voor een gratis meditatie & mindfulness kennismakingsles.

Dank voor je inschrijving, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op

bottom of page